Templet På Backen

Att se det stora i det lilla.

Målar dörrar

Publicerad 2012-10-30 21:27:21 i Allmänt,

Fullt upp med att måla de två spegeldörrarna vi har i vardagsrummet.
I dagsläget känns det som att målandet aldrig kommer ta slut! Och om målandet väl tar slut har vi andra projekt som tar vid.
Planer finns på bastu och relax i källaren, göra om i badrummet, bygga garage under utbyggnaden m.m

Det sistnämna är något som skulle behövas. Huset är utbyggt på 80-talet. Vardagsrummet med tillhörande två sovrum är "nya". De valde att inte bygga ut källaren i samband med utbyggnaden, men vi har planer på att tömma ut grunden som nu är fylld med sand och bygga ett garage + förråd. Vilket är något som skulle behövas och även höjer värdet på huset.

Lugnet råder

Publicerad 2012-10-08 19:17:37 i Allmänt,

Idag var tanken att jag skulle måla färdigt tre dörrfoder i vardagsrummet. Men icket. Det var full rulle på jobbet och sen hade jag en tid på Sunderbyn 13.30, där jag åkte ifrån 14.30. Hemma var jag vid 16.00 och jag kände mig helt enkelt inte manad att måla. Ibland måste man få vara lat. Men imorgon blir det full rulle. Jag ska förutom att måla också bygga en foderring till mina hästar (så de slutar trampa ner fodret i lervällingen) och så ska jag brädfodra utbyggnaden på deras ligghall. Amatörsnickare - jamenvisst! Synd bara att sambon inte är hemma, han är bättre på sånt här än jag. Men jag lär mig med tiden. :-)

Underbara sommar

Publicerad 2012-10-07 21:53:14 i Allmänt,

 
Eftersom att vintern är i antågande i mina trakter, så tänkte jag bjuda på en bild eller två från i somras.
Bilder på våran fina bro (farstukivst) när jag precis fått ordning på blomlådorna. Vilket var ett aber, då sambon kanske inte riktigt hängde med i mitt tänkande angående färgval på växterna.
Vårat hus är ljusblått. Därför valde jag växter i färgerna rosa, vitt och lila för att de skulle "komplettera" huset så att säga. Rosa och blått är ju kontrastfärger på färgskalan.

Vad tycker ni?

 

Enkelt och snyggt

Publicerad 2012-10-07 18:55:21 i Allmänt,

En byrå som jag fått från min mor och som i sin tur kommer från min mormor. Den var målad i flera omgångar, senast grå och av min mor. Som inte verkar ha haft tid att vänta eller ett överflöd med färg, då det gick att se var färgen runnit.
Den slipades ner, spacklades och målades i en vitt nyans matt 10. Det enda jag inte kunnat bestämma mig för är vilka handtag jag ska ersätta de fula träknopparna med. Men den är ganska snygg utan.. fast besvärligt att öppna lådorna.

Välkomna in i mitt liv!

Publicerad 2012-10-07 18:48:07 i Allmänt,

 
Jag har tidigare gjort ett flertal försök att blogga.
En personligblogg, en träningsblogg för mig och en för mina travhästar. Den sistnämnda är den jag hållit vid liv längst. Detta p.g.a att jag visste att f.d ägare till hästarna jag tränade brukade läsa den. Nu är den också tämligen död.
Eftersom jag en söndagkväll inte har något bättre för mig än att måla dörrfoder i vardagsrummet (yes, ni läste rätt) var det en tanke som slog mig. Varför inte en blogg om sambons och mitt hus?
Vi håller på att renovera lite här och där, jag målar och pysslar både inne och ute. Då får jag ett ställe att skriva av mig och dela med mig av mina ideér. Så jag gör ett försök helt enkelt.
 
Namnet då?
Templet på backen. Lite storslaget kan det tyckas, men det kommer från gatuadressen. Vi bor nämligen på tempelbacken, och eftersom att gatan stiger från början till slut kan man säga att vi regelrätt bor högst upp på "backen".
Ett mysigt litet hus på ca 110 kvm byggt på 50-talet och utbyggt på slutet av 80-talet.
Min sambo har vuxit upp delvis i detta hus och har inga direkta planer på att sälja det vidare. Även om det finns drömmar om en mindre gård där vi kan husera med alla djur.

Vilka är vi?
Jag, som skriver, heter Jennie. 87:a som ursprungligen är från Piteå, men numera är bosatt i Bodträskfors.
Utbildad och arbetar som djurskötare på ett mindre jordbruk, äger tre travhästar och en schäferhane. Och en bondkatt såklart.

Sambon heter David. 83:a som är född och uppvuxen här i Harads. Utbildad till maskinförare och jobbar för närvarande åt en större firma i Norge. Har en blandrastik.

Om

Min profilbild

Jennie

Hej och välkommen till mitt paradis på jorden! En villa på 110 kvm belägen i en liten by i Norrbotten. Här försöker jag skildra min vardag tillsammans med sambon och djuren (1 hund, 1 katt och 3 hästar). Alltifrån mina egna tankar och funderingar till pyssel och inredning med huset. Jag har en förkärlek för det lantligt romantiska, men stirrar mig inte blind utan blandar som jag känner för. Hoppas ni kommer trivas! :-)

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela