Templet På Backen

Att se det stora i det lilla.

Uppdatering på låg varv

Publicerad 2013-01-31 20:24:54 i Allmänt, Second Hand,

Hej hallå! Jag har tyvärr, tyvärr glömt bort min blogg de senaste dagarna. Lite hektiskt på jobbet och många tankar som snurrar i mitt huvud + att jag hunnit med en liten tripp hem till Piteå för att umgås med tre av mina bästa vänner. Det var det bästa faktiskt som hänt på hela månaden hittills och välbehövligt för min del!
Jag bjöd dem alla tre på hemlagad mat hemma hos en av dem. Fläskfile skuren i medaljonger med svampsås och potatisgratäng. Det gick tydligen hem, full poäng av alla. :-) Då kan jag alltså konstatera att jag inte är pjåkig i köket som jag trott.

I huset är det stillestånd just nu. Närmast på tapeten är att tapetsera ( hihi ) sovrummet. Men då måste jag och sambon komma överens om vilka tapeter. Jag vill ha en fondvägg bakom sänggaveln, en röd historia från PiP studios som jag verkligen fallit för. Återstår bara att få med sig honom till stan för att fatta lite beslut så vi kan komma vidare med våra planer.
Men tills vidare jag kan visa två fynd för er. En alldeles underbar tekopp med fat som jag köpt via en köp&säljgrupp på facebook för endast 25:- Och en ugnsform med det gulligaste lock jag skådat hittills. Även den fyndad på samma sida för 50:- och den kommer bli perfekt när jag ska baka pajer i sommar. :-)

Lite borta..

Publicerad 2013-01-21 14:11:13 i Allmänt,

.. just nu, mycket att göra på jobbet och även i hemmet. Men jag ska försöka återkomma med något spännande inlägg snart. :-)

Lyckan att ha ett hus.

Publicerad 2013-01-10 21:39:27 i Allmänt,

Den är inte stor när man håller på att få stopp i avloppet. Igen. Vi hade spolbilen hit senast i början av sommaren, sen tog min underbara sambo och gjorde slag i saken. Han grävde upp avloppet från huset fram till tomtgränsen och la nya rör som det var rätt lutning på dessutom för att vi skulle bli av med problemet. Men icket. Vi börjar misstänka eller är ganska säkra på att problemet är i huset någonstans. Huset är byggt på 50-talet, och därefter byggt ut någon gång i slutet av 80-talet. Förra ägaren ville göra garage under den nya delen av huset, men antagligen fick han inte låna så det täckte garagebygget. Det innebär att vi bara har källare under gamla delen, och nya delen är oinredd + otillgänglig just nu. Vi har haft planer på att öppna upp, tömma all sand och inreda ett förråd och även bygga garage. Om vi nu måste tömma sanden p.g.a avloppet är det väl lika att slå slag i den saken. Sambon var lite fundersam på vars allt vatten tog vägen, iom att det inte alltid trängde upp ur avloppen i källaren. Han började fundera på om det kanske gått hål någonstans i nya delen och att vatten trängde upp där. Men hur gör man för att ta sig in där det inte finns någon dörr? Tur att de gamla källarfönstrena var kvar, bara isolerade från andra sidan.. vilket innebar att de inte gick att bara trycka upp fönstret. Pang! sa det och så hade sambon krossat ett fönster och kollat in. Men det verkar inte tränga upp vatten där. Ibland kan hus göra en gråhårig. Sista vändan innan jul när sambon var och jobbade i Norge passade beredaren i pannan att börja läcka. Det märktes när det rann vatten ur påfyllnadsröret till elementen. Tror ni jag blev fundersam när det rinner vatten i pannrummet? Tur i oturen fick jag snabbt tag på vvs-firman i byn, de kom hit och ordnade med allt. 4 dagar senare kom de och installerade en el-beredare. Som sagt, ibland önskar jag att vi bodde i lägenhet. Men tack och lov är det bara ibland.

Tea for two

Publicerad 2013-01-09 23:58:00 i Hemma hos, Köket,

Jag älskar plåtburkar i alla de olika storleker, former och färger. Och även burkar i glas. Jag har en hel samling modell större på köksskåpen där jag förvarar diverse torrvaror. Eftersom jag är en stor te-drickare så förvarar jag gärna mina teer i burkar. Helst snygga sådana, men fram tills ikväll har jag haft dem undanstoppade i ett skåp. Det enbart för att jag inte vetat var jag ska ställa dem för att de inte ska vara "ivägen" så att säga. Men ikväll var det väl äntligen dags att fatta lite beslut Jag beslöt mig att plocka fram dem och voila! Detta är slutresultatet:
Vi har haft lite allsköns olika prydnader på denna hylla som står bredvid köksbordet. Men jag har aldrig varit riktigt nöjd med det. Förräns nu. Det blev en liten "te-hörna" helt enkelt, där jag på ett enkelt sätt kan komma åt mina teer och även visa upp de fina burkarna jag samlar på mig. För är det fint så ska det synas. Och tekannan på skåpet? Den fick jag av mina bästa vänner i present när jag fyllde 25 i år. Det följer med två matchande muggar och precis som titeln lyder så rymmer den bara te för två. :-)

Tur att man inte är miljonär..

Publicerad 2013-01-09 14:31:02 i Allmänt,

Då skulle jag raskt inhandla en massa saker som bara är sådär "fina" som man helt enkelt måste ha.. för att de är just fina. :-)
Och då skulle min sambo gå från glad till lätt olycklig sambo när huset är fullt i saker. Tihi, tur man inte är miljonär men rik iallafall på annat sätt.. Pengar är inte allt. :-)

Sängen kallar

Publicerad 2013-01-08 20:00:49 i Allmänt,


Huvudet fullt av ideér, men sängen kallar! Jag jobbar morgonpass imorgon på mitt arbete och måste åka senast 05.00 från Harads, så jag får snällt hoppa i säng och arkivera ideérna till imorgon istället.
Det är ändå bara i planeringsstadiet, bland annat ska den kära sambon få bygga två stycken sängbord till våran snygga sängram.
Jag kollade på de som egentligen hör till sängen, men de var LITE utanför min budget. De kostar bara 1500:- styck.
Tur jag har en händig karl och att jag är rätt händig själv, slår vi våra kloka huvuden ihop blir det fina sängbord.

God natt gott folk! :-)

Julstök efter jul

Publicerad 2013-01-08 15:53:38 i Allmänt,

Jag sitter bara och våndas. Våndas rent ut sagt. Det är fantastiskt roligt med julen men, och det här är verkligen ett stort MEN... det är tråkigare än tråkigast och även lite jobbigt att städa bort julen. Kanske jag borde köra på jul året om? Lite "Hej-jag-gillar-julen-så-vi-kör-det-året-om"-typ. Fast då skulle man nog vara riktigt less i slutändan. Man har ju ändå något att se framemot nu. Känslan att plocka upp de första julsakerna, hänga upp gardinerna och alla andra förberedelser. En sån underbar känsla som sprids i kroppen. När jag var liten, då var jag kortare (som min sambo brukar säga) och då var alltid julen magisk på något vis. Och när jag då blev lite äldre och min mamma under någon jul bestämde sig för att "Nej, nu ska vi inte ha några julgardiner m.m" eftersom hon tyckte det var fasligt jobbigt att plocka fram och plocka bort allting senare.. då kände jag mig lite vemodig. Det är trots allt inte jul utan allt glitter, alla ljus, gardiner, tomtar, änglar m.fl. Och det känns lite jobbigt med gardinerna, det måste jag erkänna! Men den som blir mest glad i vårat hushåll är min underbara sambo. Han förstår inte hur jag orkar lägga ned sådant jobb med julen, men att se honom glad när han kommer hem från jobbet i Norge och huset är nästan som en juldröm.. ja, det gör det nog värt mödan att några veckor senare behöva packa ner allt för nästa jul igen. :-) Men just nu slänger jag upp fötterna i soffan och låter gardiner och annat vara kvar en dag eller två till. Lite ska man få njuta. :-)

Must have!

Publicerad 2013-01-06 17:53:43 i Allmänt,

Jag är så KÄR i denna lilla radio. Den skulle passa perfekt i vårat kök. 399:- hos Clas Ohlson. Söt som socker är den iallafall på bild och säkerligen finare i verkligheten. Just nu får jag bara drömma, eftersom ekonomin inte tillåter sådana utsvävningar. Och drömma kommer jag även att göra om en Ankarsrum Assistent.. someday my dreams will come true. :-)

Bloggtorka och sjukdom..

Publicerad 2013-01-06 14:40:40 i Allmänt,

Det har varit lite torka på bloggfronten. Mycket att stå i på jobbet, hemma och ja.. ni vet. Det har ju trots allt varit jul OCH nyår. Det nya året firades in med mig, magsjuk med 40 graders feber. Klå det ni! :) Helt fantastiskt hur man kan börja dagen som superpigg med 6 timmars arbetspass som gick lekande lätt för att sedan bara hinna hem och insjukna. Men så är väl livet ibland får jag anta. Just nu sitter jag och drömmer om en kamera. Det finns mycket jag skulle vilja kunna fotografera för att verkligen få liv i bloggen. Med en mobilkamera kommer man inte långt tyvärr. Senaste inköpen för min del är en mycket söt liten burk som tidigare innehöll bakpulver från Marabou. :) Två st svagdricksflaskor i varierande storlek har också hittat hit så även 6 st mjölkflaskor på 1 L som i sommar ska få sitt fina innehåll av hemgjord saft. Jag längtar! Men just nu ska julen stökas ut. Gardinerna ner, och nya gardiner upp. Är det bara jag som tycker att det är en oerhört tråkig och jobbig syssla? Även om det blir fint efteråt. :-)

Om

Min profilbild

Jennie

Hej och välkommen till mitt paradis på jorden! En villa på 110 kvm belägen i en liten by i Norrbotten. Här försöker jag skildra min vardag tillsammans med sambon och djuren (1 hund, 1 katt och 3 hästar). Alltifrån mina egna tankar och funderingar till pyssel och inredning med huset. Jag har en förkärlek för det lantligt romantiska, men stirrar mig inte blind utan blandar som jag känner för. Hoppas ni kommer trivas! :-)

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela