Templet På Backen

Att se det stora i det lilla.

Laddar för fullt

Publicerad 2013-02-21 20:02:42 i Allmänt,

 
Huset är nystädat med allt vad det innebär och en maskin är i full gång nere i källaren.
Jag sitter här och dricker mitt te (Ear Grey Irish Cream) och njuter av en liten kaka. Ibland är livet underbart.
Morgondagen ser ut som sådan att jag arbetar 06 - 12 och sedan är det hem för att fortsätta tvätta (detta tvättberg!)
Vid 22 - 22.30 kommer min underbara sambo att befinna sig på Kallax och jag likaså för att hämta hem honom.
Som jag längtat!

Det kliar i fingrarna!

Publicerad 2013-02-20 21:50:56 i Allmänt,

 
Jag vill mycket, men just nu blir det lite utfört. Så många ideér som snurrar i mitt huvud, men ekonomin säger stopp. Och ibland orken underligt nog.
Eller det handlar nog mer om motivationen i det fallet, särskilt när jag kanske har ett projekt i åtanke.
Det är inte alltid lätt. Det finns mycket jag skulle vilja fota och visa här, vilka projekt jag håller på med och hur vi bor.
Men med en telefon som jag försökt dränka och kameran på vift hos svärfar blir det inget av det.
Det verkar även vara lite torka på skiftfronten. Ibland är det svårt att komma på vad jag ska skriva om.

Särskilt när jag inte veta vilka eller om någon läser min blogg överhuvudtaget. Vad intresserar er?
Jag försöker skriva om sådant som jag själv gillar att läsa om på bloggar och lägga upp videoklipp jag finner intressanta och roliga. Vad tycker ni? Är det en koncept som går hem hos er eller ska jag helt byta spår?
Samma sak som att jag försöker skriva varje dag och mer än ett inlägg per dag för att få några läsare. Och för att få in vanan också. Det är inte lätt att gå från att inte skriva till att skriva ett vettigt inlägg varje dag. Jisses! :)

Stökar hit och dit

Publicerad 2013-02-18 20:09:49 i Allmänt,

 
Ja, vad ska man säga? Det är lite torka på bloggfronten utan min mobil, iallafall kan jag inte visa bilder.
Men det hindrar inte mig från att vara aktiv som tusan på hemmaplan! När jag fick hem mitt nya "linneskåp" passade jag på att städa upp i rummet där jag ställde in det och hips vips! så har i numera ett fint gästrum.
Det enda jag saknar är en stor mysig matta och lite mer blickfång på väggarna. Men det kommer. :-)

Jag började även städa i ett skåp som sambon förvarar.. ja, allt möjligt skrot i. Det är ganska intressent, för att vara så fixerad vid att det ska vara rent och fint hemma har han ställen där det verkligen är ingen ordning öht.
Jag tog fram lite glasburkar och började sortera skruv m.m och hittade mängder med verktyg, nu ska det inhandlas en verktygslåda! Och så hittade jag låset till toadörren som han skulle byta ut.
Sagt och gjort, jag gav mig i kast med det och nu sitter det ett lås på dörren så man kan se när dörren är låst utan att behöva slita i dörren först. Bra va? :-)
Efter att ha sovit minst sagt dåligt igår natt, vet inte heller varför och sedan jobbat morgon så tar jag en lugn soffkväll idag. Särskil då jag vet att jag jobbar kväll ända tills fredag. Skönt!

Intet nytt!

Publicerad 2013-02-17 22:35:25 i Allmänt,

 
Eller kanske jag skulle döpt inlägget till "Så dränker man en telefon".
Jag har lyckats. På jobbet. I en vattenhink. Den funkade galant tills jag tog ur batteriet, hade redan innan konstaterat att på/av-knappen ej funkade som den skulle. Nu får jag inte igång den igen. Attans.
Mer svordomar och tårar har kommit ur mig, eftersom jag fick den i julklapp av sambo och svärfar. Men det är bara till att köpa en ny helt enkelt. Tills dess blir det inga bilder på det fina dataskåpet jag inhandlat för 200:-
Det får agera linneskåp, en funktion som passade det ypperligt. :-)

Annars rullar livet på här i norr. Jag jobbar och står i här hemma i väntan på fredagen. Den efterlängtade fredagen.
Sambon kommer hem från jobbet. Vi har hunnit "fira" 1-års förlovning på distans. Den 14:e small det till.
Tänk att ett år har gått redan. Den 24:e juni firar vi 2 års dag.
Vad firar ni?

Starke Jennie är i farten!

Publicerad 2013-02-13 14:45:31 i Helt enkelt jag,

En bra kvinna reder sig själv, det är en devis jag verkligen lever efter.
Som ägare till tre hästar och noll traktor kan ni ju gissa hur roligt jag har det när jag ska utfodra mina hästar med rundbal.

Det är bara att ta i med alla muskler som finns och putta. Tack och lov har jag en ganska bra grund rent styrkemässigt, vilket innebär att jag orkar rulla en bal ensam.. vilket jag måste när sambon är på vift i Norge. Det är precis vad jag sysselsatt mig med för en stund sedan och fixat till sista balen som stod på sniskan i drivan långt upp i diket. Den for dock inte dit jag ville, får be en bekant om hjälp när den ska in i hagen nästa vecka. :)

Kvinnor kan! :D

##??**#?!!!

Publicerad 2013-02-12 15:03:16 i Amatörmekaniker,


Mycket ###?!?!! kom ur min mun idag när jag försökte montera lös en blinkers från sambons 740. De som byggde denna bil visste klart och tydligt INTE vad de höll på med!
Jag har aldrig, ALDRIG varit med om lyktor som varit så svåra att plocka lös och detta mycket p.g.a att de satt fast med en mutter och att det var diverse kablar m.m. ivägen som gjorde att inte ens jag med mina små händer kom åt.
Gah! Ibland är det svårt att vara amatörmekaniker.
Och för att inte tala om vad sambon tänkte när han satte dit extra-ljusen.
Grillen har sedan tidigare gått sönder och skulle bytas ut. Den som ska dit ser lite annorlunda ut än den som satt där, men den ska passa då den kommer från en likadan bil. Men tror ni den passar? Nej nej nej och åter nej.
Sambons fästen för extra-ljusen gör så att den inte går att sätta dit ordentligt. Den kommer inte ner i det läge som behövs för att fästa den.
 
Och jag som hade tänkt vara snäll och fixa allt åt honom. Tji fick jag!Am

Var e tvålen?

Publicerad 2013-02-11 18:22:34 i Videoklipp,

 
Jag bjuder på ett litet klipp jag alldeles glömt bort och kikade på igår. Man kan inte låta bli att le när man lyssnar på låten. Det var bättre förr. :-)

Tidig morgon..

Publicerad 2013-02-11 07:56:41 i Allmänt,

En tidig morgon idag trots att jag är ledig. Karlskrället skulle ha skjuts till Kallax för vidare transport mot Norge. En underbar älskling blir han när han kommer hem igen om två veckor.
Jag är tröttare än tröttast nu, en tekopp hägrar och sen ska jag unna mig en vilostund på soffan.

Allt man behöver är en kopp te

Publicerad 2013-02-10 22:17:02 i Helt enkelt jag,

 
Den långa arbetsveckan är slut för min del. Imorgon är en ledig dag.
Jag får äran att skjutsa och vinka ett tårfyllt farväl till min sambo som åker till Norge för arbete, han återkommer den 22:a igen - jag kommer längta ihjäl mig som brukligt är. Just nu dricker jag tekopp och njuter av någon liten bullbit jag fann i vårat skafferi. (Jag måste baka!) Njuter av de sista timmarna med mannen i mitt liv, att man kan älska någon så.. det hade jag aldrig trott var möjligt för några år sedan.

Tack och lov är han hemma igen snart som jag skrev. Men gräsänka två veckor i stöten är inget roligt.
Bara för mig att arbeta på här hemma. Jag får överge husbestyren för att leka amatörmekaniker på bilen jag kör just nu. Inget avancerat, bara byta lyktor och grill m.m. En bra kvinna reder sig själv.
Och som en klok kvinna sa en gång (nämligen jag): "Jag är ingen hemmafru, jag är tamejfan en allt-i-allo!"

Trevlig kväll!

En ledig dag!

Publicerad 2013-02-08 11:29:25 i Allmänt,

Idag är jag helt ledig, eftersom jag lovat att arbeta i helgen. Chefen ska ut på galej och det unnar jag honom verkligen! Han sliter så med sitt företag och jobbar jämt, hade jag kunnat jobba mer för att avlasta honom så hade jag tvivels utan gjort det.
Men även jag har mina begränsningar. Hoppas iallafall att han kommer ha det trevligt på lördagkväll.

Jag och min sambo ska ut och äta ikväll, den 14:e februari är de 1 år sedan vi förlovade oss och såklart alla hjärtans dag. Men eftersom han kommer vara i Norge då passar vi på att fira ikväll istället.
Men ännu är det långt till kvällen, jag ska iväg och utfodra mina hästar i det soliga vädret. bara -21 ute just nu. :-)

Sovrummet

Publicerad 2013-02-06 07:09:00 i Allmänt,


Rummet som jag mest av allt vill få klart är sovrummet. Det är helt klart det rum jag trivs bäst och spenderar mest tid i, ungefär som alla andra. Sängmöblerna är vi väldigt nöjda med, efter att ha haft någon metallram från Ikea som jag tyckte såg hemsk ut.. men säg inget till sambon. ;-)

Just nu har vi i sovrummet en vit tapet med små blommor på och en hemsk golvmatta som tydligen ska ligga löst över ett trägolv. Jag har inte hunnit vara och kika under mattan, men jag vill gärna spara trägolvet om det är i fint skick och utseende. Drömmen för mig är en röd tapet från Pip Studios bakom sänggaveln ev. hela väggen och resterande väggar i någon röd/lila färg. Och på motsatt vägg från sänggaveln är jag lovad garderober från golv till tak (det är hemsk dålig förvaring i detta hus!) i någon vit nyans med dörrar som jag gärna vill ha i samma stuk som sängen. Vad tror ni? Har ni några tankar kring mina idéer?
Det skulle vara trevligt med lite bollplank. :-)

Jag bjuder på lite bilder, de är tyvärr inte de bästa då jag för närvarande enbart fotograferar med mobiltelefon. Håll till godo! :-) 
 
 
 
 
 
Välkommen in i sovrummet :-)

 
 
 
 
 
 

Huvudgavel och hylla
 
 
 
 
 
 

Mitt senaste fynd, två fina sängbord från Ikea som jag tycker passar bra till ramen trots att de egentligen inte hör ihop.

 
 
 
 

Och så bjuder jag på lite stök. Mina böcker i en för stunden bra lösning.
    

Mitt jobb

Publicerad 2013-02-05 20:48:00 i Helt enkelt jag,

 
Och så får jag äran att presentera *stooor trumvirvel* mitt fantastiska jobb! :-)   
Edet
Farm
Foder & Häst

Jag arbetar som djurskötare på en bondgård med 54 jerseykor och ett antal ungdjur i varierande ålder + två hästar.
Som jag säger till alla jag känner; det bästa jobbet någonsin med den bästa chefen man kan önska sig.
Jag hade mitt första jobb här 07 - 08, jag valde att avbryta anställningen p.g.a sjukdom. En envis förkylningen som kom sig av dålig ventilation i stallarna, vilket är ordnat numera.
Jag fick återanställning här igen i augusti -12 och jag kunde inte vara lyckligare. :-)

      

Rocky Horror Picture Show

Publicerad 2013-02-02 02:50:00 i Helt enkelt jag,

 
En av mina absoluta favoritfilmer genom tiderna. Kan det bli mer kult?
(Ja, det kan det om jag säger Grease m.m, men jag får ta de filmerna en annan gång ;-) )

Jag bjuder på ett litet klipp från nämnda film, med Tim Curry som jag aldrig tidigare sett honom. Helt makalös! :-)

Städknapp någon?

Publicerad 2013-02-01 20:44:18 i Tankar,


 
Varför är inte varje hus/lägenhet utrustad med en knapp som automatiskt gör de skinande rent?
Och diskar all disk, tvättar m.m. I think you get the picture..
Jag har ett mindre städrally här hemma, eftersom att sambon kommer hem från Norge och jag vill att han ska  få komma hem till ett skinande rent hem. Han har haft det ganska tungt och jag vill inte att han ska behöva tänka på att städa när han kommer hem igen.
Jag är väl en av få kvinnor (om jag får vara liiiit fördomsfull) som har en karl som faktiskt tycker om att städa, tvätta m.m. Och som äger mer gardiner än mig! Han gillar att ha det rent och fint omkring sig, vilket är rena spegelbilden jämfört med min f.d som knappt kunde ta ut soporna.
Han hade något påstående om att han inte "kunde se" vad som behövde göras. Men jag tycker en full soppåse ine behöver så mycket "syn"? Den är ganska självförklarande, när den är full kastar man den i soptunnan.

But that's history my friends. Min sambo är det bästa som hänt mig. Helt fantastisk på alla sätt och vis. :-)

Det är de små sakerna..

Publicerad 2013-02-01 18:57:45 i Sovrummet,

 
Sanna mina ord, de är det små sakerna som gör helheten.
Idag har jag varit och hämtat två begagnade (använda 4 mån) sängbord från Ikea. Det var sambon som fann dem på en s.k köp&sälj-grupp på facebook. 500:- för två sängbord som tidigare kostat 400:- st.
Ett riktigt fynd och trots att de egentligen inte hör ihop med våran sängram, som är från Mio, så är jag riktigt nöjd!
Sovrummet blev mer komplett när jag ställde in dem. Och skönt att äntligen ha något att lägga ifrån sig glasögon m.m på!
Tyvärr inga bilder för närvarande, har tänkt ta bilder på hela huset och lägga ut så ni får se hur vi bor i vårt lilla hus. :-)

Hoppas att alla som läser detta får en trevlig kväll. Jag sitter mest och längtar efter in sambo som kommer hem från Norge imorgon.
Ha det!

Om

Min profilbild

Jennie

Hej och välkommen till mitt paradis på jorden! En villa på 110 kvm belägen i en liten by i Norrbotten. Här försöker jag skildra min vardag tillsammans med sambon och djuren (1 hund, 1 katt och 3 hästar). Alltifrån mina egna tankar och funderingar till pyssel och inredning med huset. Jag har en förkärlek för det lantligt romantiska, men stirrar mig inte blind utan blandar som jag känner för. Hoppas ni kommer trivas! :-)

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela